• bk4
  • bk5
  • bk2
  • bk3

O le a le TPMS

TPMS(Tire Pressure Monitoring System) ose tekonolosi ua tu'ufa'atasia i ta'avale fa'aonaponei e mata'ituinale mamafa o le ea i totonu o pa'u. O le faiga ua fa'amaonia e avea o se fa'aopoopoga taua i le ta'avale aua e fesoasoani e puipuia ai fa'alavelave fa'afuase'i, fa'aitiitia le fa'aaogāina o le suau'u ma fa'alautele le ola o pa'u. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou vaʻavaʻai loloto i le TPMS, ona aoga, ma lona aʻafiaga i le saogalemu o taavale ma le faʻatinoga.

Le Fa'agasologa o le Atina'eina o le TPMS

O le faʻalauiloaina o le TPMS na amata mai i le faaiuga o le 1980s, ina ua faʻavaeina muamua e avea o se mea saogalemu i taavale taugata maualuga. Ae ui i lea, e leʻi oʻo i le amataga o le 2000s na avea ai le TPMS ma tulaga masani i le tele o taavale fou. E mafua ona o tulafono na pasia e le tele o atunuu, e aofia ai le Iunaite Setete ma le Iuni a Europa, e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o le TPMS i taʻavale fou uma. O le sini autu o nei tulafono faatonutonu o le faʻaleleia o le saogalemu i luga o auala e ala i le faʻaitiitia o le numera o faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafua mai i paʻu lalo. loka kilipa fa'apipi'i le chuck i luga o le ala valve i le taimi o tau

Tele Fa'amanuiaga ole TPMS

O se tasi o faʻamanuiaga autu o le TPMS o le mafai lea ona faʻailoa le avetaʻavale pe a paʻu le mamafa o paʻu i lalo o tulaga fautuaina. E taua tele lenei mea ona o pa'u i lalo o le fa'afefeteina e mafai ona o'o atu ai i le tele o fa'afitauli saogalemu, e aofia ai le fa'aitiitia o le fa'afoeina o le ta'avale, mamao umi taofi, ma le fa'atuputeleina o le a'afiaga o le pa'u o pa'u. E ala i le mataʻituina o le mamafa o paʻu i le taimi moni, e mafai e le TPMS ona fesoasoani i avetaavale e faʻamautu le maualuga o le paʻu o paʻu, ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o faʻafitauli faʻapitoa.

E le gata i lea, o le TPMS e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le suauu ma le puipuiga o le siosiomaga. O pa'u i lalo o le fa'afefeteina e fa'ateleina ai le ta'avale, ma i'u ai i le fa'aaogaina o le suauu. E ala i le fa'amautinoaina o lo'o fa'afefeteina lelei pa'u, e fesoasoani le TPMS i le fa'aleleia atili o le suau'u, ma i'u ai ina fa'aitiitia le tulagavae kaponi o le ta'avale. E taua tele lenei mea i le lalolagi i aso nei, lea o popolega i le siosiomaga o loʻo taulamua i mea fou ma tulafono faatonutonu.

I le faaopoopo atu i le saogalemu ma le siosiomaga, TPMS e iai foi sona sao taua i le faʻalauteleina o le ola paʻu. O pa'u sa'o fa'afefeteina e sili atu ona sologa lelei ma fa'alautele le ola. O lenei mea e le gata ina faʻasaoina e avetaʻavale le tau o le sui soo o paʻu, ae faʻaitiitia ai foi le aafiaga o le siosiomaga o le lafoaia o paʻu. E ala i le fa'alauteleina o le ola o pa'u, o le TPMS o lo'o ogatasi ma tulaga lautele o alamanuia i le fa'atumauina ma le fa'asaoina o puna'oa.

IMG_7004
111111

Taimi meli: Aukuso-28-2024